miercuri, 14 octombrie 2009

KREATOR


sursa imagine aici.

andrei, acest demiurg blogosferic de rotatii inalte si profund superioare, m-a inspirat prin postul sau de aici sa va povestesc ceva despre aceasta trupa de nemti autointitulata kreator.

era imposibil sa mergi prin orice cartier din romania prin '94 - '95 si sa nu vezi macar un zid pe care scria kreator. dar cine sunt ei?

pai ei sunt etalonul thrash metal european. ei si sodom, desi - intre noi fie vorba - sodom dupa agent orange s-a cam pierdut. si asta era acu' vreo 25 de ani, mai mult sau mai putin.

despre trupa n-o sa va zic mare lucru, gasiti pe wikipedia. dar pentru mine ce a insemnat kreator?

well, avand in vedere ca m-am scolit in metale grele cu de-alde slayer, kreator a fost un pas destul de previzibil, mai ales ca europenii in general o fac mai bine - oricare ar fi ea :))

ok, si la un moment dat au scos albumul ala, renewal, pe care 90% din metalisti nu stiau nici macar sa-l pronunte corect, dar il tot injurau de mama focului. si toti o dadeau pe foaia clasica - mama ce misto era kreator inainte de renewal. bai, stiti ceva? mie imi place mai mult dupa. mie-mi place cel mai mult outcast. e genial albumu'. si daca piese gen phobia, whatever it may take, leave this world behind nu va spun nimic, well, nu sunteti metalisti din punctu' meu de vedere. si da, eu sunt buricu' lumii in materie de metal - eu nu spun, eu decret. ca sa fie clar!

kreator s-au suparat la un moment dat dupa 2000 de toti papagalii astia descrisi mai sus si s-au gandit sa le dea un bocanc in gura. acest bocanc s-a numit violent revolution, ocazie cu care au trecut si pe la polivalenta sa ne incante. si-a fost mare. fuckin' brutal :)) misto concert a mai fost ala!

acu' canta iar de-astea de-ale lor, mai rapide si mai nush cum, dar mie tot outcast imi place cel mai mult. so there!

play it loud, fuckers!

Un comentariu:

puisorul cufurit spunea...

Cam suparati pentru varsta mea respectabila, dar cred c-as fi putut deveni fan acum cativa ani. Suna binisor.

A inceput sa-mi placa nitel Opeth, care cred ca-i o combinatie bizara intre progresive metal, heavy metal, poate si folk metal... Ma doare-n pix. Ideea e ca suna OK. Partea nice e c-am mai lasat Metallica deoparte si-am scurmat si dupa alte chestii.