marți, 13 octombrie 2009

prin birou 3: cum sa treci de ziua de marti in 13254 pasi simpli

e marti, e data de 13, si tu te trezesti la 6 ca sa ajungi la multinationala. in aceste clipe nu ai nici un gand pentru ca bucata de creier care se ocupa de generarea gandurilor inca doarme.
se trezeste abia cand ajungi la birou si deja e prea tarziu pentru ca seful te-a vazut deja, stie ca esti ok, nu te mai poti invoi, nu ai ce face decat sa ramai la serviciu in ziua asta de rahat.

acum incepi sa ai primul gand: pauza de masa. trebuie sa faci cumva, nu stii exact cum, sa reusesti sa ajungi cat mai repede la pauza de masa. dupa pauza aia, totul e ok.
dar e abia ora 8. atat de departe... iesi la o tigara pe balcon. chiar si o cafea, pentru cei care servesc cafea. mai o vorba cu colegii, mai nush ce, ajungi inapoi la birou pe la 8:22. deschizi aplicatiile, incarci ce faceai ultima data si te prefaci interesat. chiar gasesti anumite amanunte pe care le indrepti. aproape ca devine captivant. te mai uiti o data la ceas. 8:23. e clar, asa nu merge.

te uiti dupa sef, constati ca nu te vede. intri pe net. pana se-ncarca, pana te loghezi pe forumuri, pana una, pana alta, mai trec vreo 5 minute. hai ca parca incepe sa fie bine. dar stai. prinzi o miscare cu coada ochiului. seful vine spre tine. nu te uiti la el, de-acum esti versat. mouse-ul in extrema dreapta, click, se inchide internetul. ochii doar in monitor. esti interesat de munca. alarma falsa - seful se ducea la alt coleg. iar deschizi netul, iar te loghezi, mai trec niste minute.

ora 9 fara 10 - pauza de tigara. mai o vorba, mai o barfa, mai o injuratura printre dinti la adresa managementului pentru ca astia oricum sunt in aer si nu vad niciodata problemele evidente, mai trece vremea.
ora noua te prinde iar la birou. repeti algoritmul pana se face 10 fara 5.

la 10 fara 5 tre sa te duci pe la colegi, sa vezi cine face comanda de mancare azi, de unde luati, urmand a te decide ce vrei sa mananci. dureaza cam 15 minute. de cate ori te ridici reperezi cu coada ochiului o miscare a sefului. bulangiul e cu ochii pe ceas ca un uliu, sa iti vada fiecare pauza, fiecare timp mort.

pe la 10:10 esti iar la birou, de data asta ceva mai degajat, stii ca mancarea trebuie sa vina si te va salva. dar mai e mult pana atunci - mai bagi un net, te mai preocupi de niste detalii minore legate de munca. timpul trece, leafa merge. sau, oricat de putin ne-ar plati, noi tot putem munci mai putin de-atat.

10:45 - pauza de tigara. studiile unor oameni de stiinta cel mai probabil britanici arata ca la fiecare 50 de minute de privit in monitor e necesara o pauza de 10 minute.

cand a trecut de ora 11 deja esti in extaz, stii ca din clipa in clipa va sosi mancare, si odata cu ea pauza de masa. minutele se scurg extrem de greu, esti cu ochii pe telefon constant.

11:45 dumnezeule, a trecut o saptamana de cand am dat nenorocita asta de comanda! mai aveam un pic si ma duceam la sefu' sa-i cer de lucru, esti nebun?

pauza de masa juma de ora, pana la 13:15.

plus tigara, pe la 13:30 esti din nou instalat comfortabil la birou. seful s-a intors si el din pauza, chiar inaintea ta, avand exact destul timp cat sa te vada si sa se mai benocleze o data la ceas. sta-ti-ar in gat, ma, animalule! - iti spui umil, ferindu-ti privirea si prefacandu-te interesat de ce vorbeste un coleg.

pe la 14:30 esti deja satul de net, ai facut tot ce puteai face, incepi sa iei iar la buchisit rahaturile alea care sunt gata de 2 saptamani dar nu te induri sa-i spui sefului pentru c-o sa-ti dea altele, si realizezi cu stupoare ca cea mai gera parte din zi e cea de dupa pauza de masa. hai frate, nu se mai face odata patru jumate? wtf???

pe la 14:40 mai iesi la o tigara, mai schimbi o vorba cu alte departamente, nici ei n-au primit marire de salariu, totu-i de rahat, te duci la birou. mai stai un pic pe net. mai raspunzi la un comentariu pe forum. esti intr-o pasa spirituala azi.

15:30 - mai e o ora. doar o ora. dar acum chiar nu mai ai nimic, absolut nimic de facut. chiar nimic.
evrika!!!!!!!!!!!! ai blog.

te apuci catinel sa scrii pe blog si pana termini postarea aia despre nimic realizezi ca s-a facut 15:57. acum o poti publica, te mai duci la o tigara si apoi te pregatesti de plecare.
felicitari! a mai trecut o zi :D

Un comentariu:

Andre spunea...

Deci, io nu sunt tare la matematica da' intre 11:45 si 13:15 nu este jumatate de ora...cel putin nu pe fusul asta orar :)