duminică, 30 mai 2010

the cheesecake

retrag ce-am spus mai devreme pentru ca dracovenia a iesit.voiala:





4 comentarii:

alinutza spunea...

pai...si reteta???

YukiAme spunea...

* 400 g biscuti digestivi sau de ovaz
* 150 g unt
* 400 g branza dulce si grasa de vaca
* 200 g crema de branza
* 1 cana zahar
* 3 oua
* 1 esenta
* mac
Blatul se face la fel ca la cheesecake-ul rece: biscutii se dau prin robot sau se maruntesc cu facaletul. Se adauga peste ei untul topit si se preseaza in tava. De data asta insa in loc sa ii dam la frig, ii punem in cuptorul incalzit 10 minute. In timpul asta pregatim crema.

Separam albusurile de galbenusuri; batem albusurile bezea cu jumatate din cantitatea de zahar; galbenusurile le batem cu cealalta jumatate de cana de zahar. Adaugam pe rand branzele in galbenusuri si amestecam cu lingura de lemn; turnam esenta ( eu am folosit de vanilie) in branze si amestecam bine. Adaugam bezeazua in amestecul de galbenusuri si oua.

Intre timp am scos blatul de la cuptor, punem mac peste el (cat va place), punem crema deasupra si dam la cuptor 40 de minute.

alinutza spunea...

de care crema de branza?

YukiAme spunea...

mai, incearca cu una ieftina, ca nu se merita sa dai banii pe philadelphia; nu mai stiu exact cum se numeste, mergi la raftul de branze din supermarket si vezi si tu acolo; important e sa fie crema de branza simpla, nu cu usturoi sau mai stiu eu ce :)