joi, 22 iulie 2010

echipamente de transport

cand mi-am luat prima data aparat foto, adica acum vreo 3 ani - unul din ala de buzunar - am simtit repejor nevoia de a-l tine in ceva - o husa, geanta, whatever, ca sa nu mi-l ploua ploaia si sa nu mi-l bata vantul si sa nu mi-l arda soarele. motiv pentru care am luat o gentuta samsonite care costa cat jumatate din aparat - wtf??

cu doi ani si ceva in urma, la primul dslr, am simtit iar aceasta nevoie - chiar mai pregnant as putea spune. fuga la f64, cumparat un rucsacel tamrac - numai bun pentru d40 cu 18-55 de kit.

cu timpul, in acel rucsac au mai intrat: 50mm fix, teleconvertor (piece of junk), lentile macro (almost junk), inele macro (brilliant equipment), 18-105mm (fine choice for the holidays), filtre de diverse naturi si utilitati, blitz sb600 (some of the best money ever spent), mini-trepied trek tech (foarte stabil), kit-ul wireless de la blitz, plus tot ce-i trebuie unui fotograf amator: briceag, banda izolir, coli, carduri de memorie, acumulatori de toate felurile, telecomanda, chargere, diverse servete etc.

de ceva vreme am constatat ca nu ma mai tragea inima sa fac poze, mai ales ca ar fi trebuit sa car toata sandramaua cu mine pentru a fi tot timpul pregatit - ceea ce e in principiu o idee buna, dar e mai mult o stare de spirit decat ideea de a cara zilnic 30+ Kg de sticla "pentru orice eventualitate". exagerez, fireste, eu nu am 30Kg de sticla, dar sunt convins ca un fotograf profesionist are mult mai multe.
asadar, am aderat la principiul "less is more" si am optat pentru varianta minimala tot de la tamrac, in care am loc fix pentru d60 (d40-ul l-am facut tandari dupa 6 luni) cu 50mm fix si un acumulator de rezerva. iar acum ma bucur de faptul ca pot merge cu aparatul dupa mine, cu mainile in buzunar si fara rucsacul de 7 kile in spate. iar 50mm cu focalizare manuala ma asigura ca n-are rost sa declansez ca cretinul (cacofonie necesara) de sute de ori in speranta unei imagini bune, ci ca ma voi gandi o data inainte de a-l scoate, inca o data dupa ce-l pun la ochi, si inca de 5 ori cat ma plimb in fata si in spate, la stanga si la dreapta pentru a incadra, apoi focalizez si intr-un final declansez. deci, teoretic, ar trebui sa am rezultate mai bune. sau la fel de proaste, dar mult mai rare. un pas in fata, oricum ai privi :)

Un comentariu:

vasile dorolti spunea...

foarte korekt!pacat ca tre' sa cheltui ceva bani pina ajungi la concluzia aceasta!