miercuri, 13 ianuarie 2010

Personaje preferate in copilarie

leapsa de la brightie care va merge apoi la puisorul cufurit ( ahh, abia astept sa vad ce scrie :D) si la miclowan( ca am vazut ca si-a revigorat blogul ;).
Alex este rugat si el sa-si adauge raspunsurile cand ajunge acasa sau cand are chef :)

1.Paulina limbuta: o poveste dintr-o care de oameni mari, nu mai stiu cum se numea, am si citti cartea toata cand m-am facut mai mare, oricum, era acolo o fetita in roman si cineva ii citeste povestea cu paulina limbuta. Nu este neaparat personajul meu preferat, dar este sigur personajul care mi-a marcat copilaria ( oare si viata de adult?)
2.Habarnam: cartea nu era a mea, ci a unor copii la care mergeam cu mama in vizita; trebuie ca eram pe la scoala, din moment ce tin minte ca imi citeam singura aventurile sus numitului, una sau doua la fiecare vizita. A, si in mintea mea Habarnam= ciocolata de casa, ca prietena mamei asta imi dadea de fiecare data cand mergeam la ei.
3. Johny Boamba: din nou, nu neaparat un erou, nu mai tin minte nimic din cartea asta decat ca personajul manca floricele si ca a ajuns rau. era un fel de bau bau pt. mine.
4. Sandy Bell: nu e personaj din carte, dar din moment ce cand am dat la facultate ma gandeam sa dau la jurnalism ( desi nu ma atragea deloc) trebuie sa ma fi impresionat destul de mult. A, si multa vreme narcisele au fost florile mele preferate, fara sa stiu exact cum arata :D
5. Contele de Monte Cristo: oo, daaaa.
6. D'artagnan sau Athos: n-am stiut niciodata care dintre ei e muschetarul meu preferat.
7. Duchess din Aristocats: era intruparea delicatetii si finetii pentru mine.
8. Sailor Moon: that's it, laugh as much as you like, dar daca azi intelg un pic de italiana, fara sa fi invatat vreodata la scoala, e datorita tuturor desenelor alea animate pe care le vedeam la italieni si in special lui Sailor Moon pe care la-m tot vazut over and over again.

pt. 9 si 10 treb sa ma mai gandesc, probelma e ca eu pana pe la 12 ani am citit doar basme, apoi am sairt direct in romanele de capa si spada.

Alex, ai legatura ;)

2 comentarii:

BRIGHTIE spunea...

m-ati innebunit.
mah ce copii sofisticati fuserati voi :)

P.S. si ce-avea paulina asta special in afar de faptul ca o lua gura pe dinainte?

YukiAme spunea...

pai asta avea, vorbea foarte mult, non-stop, de-i capia pe aia din jurul ei; si cum probabil ca eu eram la varsta la care nu-mi tacea gurita...