duminică, 16 august 2009

leapsa, leapsa, arde, frige, n-are gura ca sa strige...


trei la zece mii, colorata maine-i gata si tot asa.

va mai aduceti aminte, pentru cei ce-s destul de in etate sa fi prins, litoralul pe vremea lui ceausescu? sau imediat dupa? poze cu maimuta, sau cu diverse alte animale, tiganii cu negotul, ia o piatra ponce, ia un namol, astea au ramas pana azi. din pacate scoicile si melcii aia misto s-au cam dus, i-au cules pe toti si au facut cutiute kitschoase din ele. trist.

tin minte ca eram destul de mic si am mers cu taica-miu sa-mi ia o carte pentru copii. si la toneta de carti din jupiter (parca) ne-a recomandat vanzatorul "pitici si uriasi" de aristide n. popescu.

evident, cartea nu era cu povesti pentru copii. nici pana in ziua de azi nu stiu cu ce era, stiu insa ca i-am facut-o cadou bunicului meu cand ne-am intors de la mare in acel an. acum nu stiu unde e, stiu ca la vremea respectiva a fost puza jos, intr-o servanta dintr-un apartament ce nu a mai fost locuit dupa o vreme, iar care acum sta undeva, intr-un bloc din piatra neamt, si nu-si mai aminteste nici de copilul ce alerga acum multi ani prin el, nici de bunicii acestuia.

imi propun sa cumpar aceasta carte si sa o citesc cu prima ocazie.

leapsa asta vine de la brightie, si e una de excelenta. iei poza, finca e premiul tau. si tre sa faci nu-stiu-ce. eu va propun in schimb sa luati poza, sa o puneti la voi pe blog si sa povestiti prima amintire pe care o aveti de la mare.

leapsa merge mai departe la miclowan, la maestrul andrei, si la cei doi cititori ce inca nu au comentat pe-aici - de aveti blog, lasati un comentariu, sa stim si noi despre voi :)

2 comentarii:

brightie spunea...

:)) faine amintiri. daca gasesti cartea, as vrea s-o imprumtu si eu.
suna ... antitetic :))
place la brightie antitezele...

Yuki spunea...

prima mea amintire de la mare:
eu aveam vreo 5 ani, sor-mea vreo 2; in timp ce eu stateam la coada cu mama sa luam inghetata la cornet, bebe( sor-mea) facea caca langa toneta aluia cu inghetata; si mai stiu ca voiam poza cu maimuta nush cum si lebada ceva cu 'G'.