vineri, 6 august 2010

BSSB

Bucuresti-Sibiu?



Incepe sa prinda forma. Alex a obtinut un job acolo si se pare ca ne mutam. Sibiu, ce frumos; capitala culturala europeana, oras linisiti, Ardeal, alta lume, civilizatie, liniste, calm. Am I fucking crazy? Eu sunt bucureasteanca get beget, nascuta pe trotuar. Iubesc praful, si galagia si aglomeratia, si valva, si iuresul. Tocmai acum cand aproape invatasem toata harta ratb. Cand ma simt bine adaptata orasului asta.

O singura perspective ma speria mai mult decat oricare alta; jobul. O sa fiu somera. Eu n-am nimic aranjat. De aicea pare totul frumos si usor, dar nu e chiar asa. Mie perspectivele mi se par sumbre. I don’t know. Trec de la agonie la extaz.

In mod clar pe termen lung pare cea mai buna solotie, si in mod neasteptat mutarea asta chiar rezolva multe probleme. Dar sa nu gandim prea departe. Step by step. Trec prin locuri cu autobuzul si probabil ca e ultima oara cand trec prin ele. Ultima luna de abonament la metrou. Gata cu cititul in tunel. Will I miss it?

Mi-am promis ca intr-una din zile sa merg la fantana de la Universitate sa stau. Sa stau si atat; sa privesc strada, sa fumez o tigara. Ca pe vremea cand eram studenta. N-am mai stat la fantana de mult. Mi s-a mai intamplat o data la vreo 2-3 ani dupa ce terminasem faculta. Nu stiu daca asteptam pe cineva sau pur si simplu asa mi-a venit. A fost bine, mi-am amintit de cand eram studenta si n-aveam nimic de facut si nu trebuia sa ajung nicaieri. De 4 ani viata mea e calculate la minut and I’m always on the run. Oare sunt fantani in Sibiu?



Bucuresti-home sweet? Sibiu



Aproape toata ziua de ieri( 16 iulie) mi-am petrecut-o survoland netul si cautand de stat. Cand ne gandeam in teorie Sibiul parea mult mai ieftin decat Bucurestiul. Apoi am intrat pe net weekendul trecut si am vazut ca o chirie la o garsoniere e 150 de euro. ‘Great’, ne-am zis, e super, nu e asa scump. La prima vedere erau si destule garsoniere de inchiriat. Apoi m-am uitat ieri. Nimic. Din 3 la o agentie de turism doua erau date deja, iar pt a treia trebuiau ei sa revina cu un tel, dar n-au revenit. Telefone, cautat, cautat, telefoane, bottom line e ca: chiriile cresc la sf de vara pt. ca vin studentii, cu putin mai mult noroc poate o sa gasim ceva la 170-180 euro pt ca ne trebuie una mobilata si cu aragaz, frig, masina de spalat in ea, si nu in centru la banii astai.



Bucuresti-Sibiu 19.07.2010



Zuma nu merge la Sibiu. De azi a intrat in preaviz: doua saptamani si una doua zile maxim. Ma uit la maztul asta si nu-mi vine sa cred ca o lasam. Alex ii face poze in disperare, pe mine mai ca ma podeste plansul cand ma uit la ea. Decizia n-a fost luata in mod clar si deschis “ lasam matza la bucuresti’, dar stim amandoi ca asta se va intampla. Probabil ca atata vreme cat n-o recunoastem deschis tot ne agatam de idea ca poate-poate.

Si noi, noi cand intram in preaviz? Am intrat deja, mai avem o luna.









Bucuresti?- Sibiu 23.07.2010



In ultima vreme s-au intamplat o multime de stari pe care nu stiu sa le administrez. Ne-am dat amandoi demisiile. Alex luni, fara prea mare tam-tam, the usual stuff, eu, marti. Impropriu spus demisie la mine, am anuntat ca nu mai iau cursuri si ca nu voi termina doua dintre cele pe care le am in desfasurare. Atitudinea sefilor de rahat si la el si la mine. Vorba lui Alex, cand iti dai demisia de undeva e ca si cum te desparti de cineva, n-are cum sa fie totul ok.

Toata saptamana m-am trezit cu gandul “ am I fucking crazy?!”, iar aseara I lost it. Mi se pare ca totul se prabuseste in jurul meu, sunt foarte deprimata din cauza jobului, nu vreau sa ma mai gandesc pentru ca abia mi-am revenit cat de cat. Culmea e ca tutror carora le spun ca plec in Sibiu( am anuntat-o si pe tipa de la orange cand m-am dus sa imi schimb abonamentul—imi iau nelimitat cu mama :D) e super incantata si ma felicita si toti spun ca s-ar muta si maine in Sibiu. Si de ce nu va mutati?

Azi am fost la fantana la universitate si am stat. Nu m-am uitat la ceva anume, n-am studiat fiecare unghi, incercand sa-l memorez, n-am privit porumbeii cu nostalgie si n-am rememorat amintiri cu chioscul de flori de langa intrarea de la geografie( n-am niciuna), doar am stat. Am observat ca s-au schimbat jeturile de apa ale fantanii, nu mai e doar pe centru si sunt si mult mai puternice. Nu mai poti sa stai pe margine ca te uda; si au mai montat si un fel de dusuri langa ea, ca sa racoreasca atmosfera. Culmea e ca sunt oameni care chiar se baga sub ele. Bine, jetul nu e cine stie ce.



Bucuresti-Sibiu? 30.07.2010



My spirits were higher this week. On Monday we are going to Sibiu to look for a place to stay. Our plan is to rent a one room apartment, not more than 180 euros per month.

Still no job prospects for me, but I try not to think too much about this.

Today was the last day of work; final tests, final reviews. On the 18th of August I’ll go one more time to say goodbye to them all. I will truly miss them and from what they say, they will miss me also. Anyway, I don’t want to talk about leaving my job here cause it’s really painful.

The house is now full of boxes( the cat sleeps in them at night) and sacks and today I think I might start packing.

One good news: with a bit of luck, Zuma will come to Sibiu J .



Bucuresti-Sibiu

06.08.2010



No more question marks. It’s settled, ne mutam in Sibiu. And you know what, I’m not sorry anymore. Am vazut orasul, ne-am gasit o locuinta, provizorie inca, dar e ok, am mancat mancare ardeleanasca si mi-a placut. Daca bufnita e ceea ce pare atunci cred ca o sa-mi placa sa locuiesc acolo.

Btw, luam matza cu noi :D.

17 comentarii:

puisorul cufurit spunea...

OMG! Ăsta da şoc. Nu ştiu ce să spun. Oricum, vă urez multă baftă şi sper din tot sufletul să păstrăm legătura ca şi până acum. ;) Deşi îmi pare rău că n-o să mai fiţi în Bucureşti, partea bună e c-o să fiţi în Sibiu, pe unde am de gând să mai trec. ;)

miclowan spunea...

îmi pare rău de Zuma;
frumos şi curat Sibiul şi foarte important este că are evenimente culturale care dau clasă celor similare din capitală;
totuşi nu mi-aş părăsi provinciala urbe pentru acel oraş german prea puţin german,

YukiAme spunea...

miclo, zuma merge cu noi, n-ai citit pana la caapt :D sau iti pare rau ca nu ramane in buc?:P
andrei: >:D<, te asteptam cu drag.

alinutza spunea...

Mai avem cand sa iesim la o bere? :((

YukiAme spunea...

of course :)

nada spunea...

ce mă bucur că ești mai ok cu plecarea și că luați mâța! o să fie super fain, îți spun eu! am să-ți țin pumnii strânși pt job!

și remember, la bucurești vă puteți întoarce oricând - în vizită sau să stați.

btw, felicitări și lui Alex pt jobul mai bun :)

>:D<

brightie spunea...

wow, citind imi dau seama, mi-e mie grea tranzitia voastra ca spectator, dar voua...
well, alex is the brave one, he can dig it... da' tu, yuki, m-ai nenorocit cu fantana aia, mi-ai amintit de mine cand m-am mutat din primul meu apartament in bucuresti -inca tanjesc dupa el- chioar si la doi ani dupa, cand treceam pe acolo mi se strangea stomacul.

anyways, you're going to be just fine, guys. nu ma indoiesc o secunda! (si aici ma refer la jobul tau, yuki, deocamdata invizibil, totusi existent.)

curcubeie s-aveti! :)

miclowan spunea...

scuze, am sărit peste rândul ăla; oricum fac prinsoare (cum ar zice acel om cu mărgele) că în maxim 6 luni nu o să vreţi să schimbaţi Sibiul cu oraşul al cărui singur avantaj este că are mai multe concerte;

Realdo spunea...

No, c-ai trezit melancoleniile in mine. Mi-aduc aminte saptamana dinainte sa plec din Timisoara, imi dadusem demisia, se terminase si preavizul.Aveam in cap o mie de semne de intrebare legate de noua mea viata la Bucuresti cu baby si cu junioru', noul job, orasul care mi se parea imens, cum o sa ma descurc eu prin metropola, tot felul de prejudecati de provincial. Ziua umblam de nebun prin oras, sa-ncerc sa-mi intiparesc in minte lucruri de care sufletul oricum nu poate sa uite. Impachetam in fiecare seara o parte din lucruri - cu doua seri inainte se auzea ecou de mobile goale la orice zgomot in casa mea de la etajul 8 in margine de Padure Verde. Si ieseam pe balcon, fumam o tigara si ma uitam la luminile orasului; n-o sa uit niciodata mirosul si oamenii si cladirile si barurile faine in care am depanat nopti cu prieteni vechi si parcurile (de care eram atat de mandru pana m-a dus baby in primul parc din Buc.) si universitatea si complexul studentesc si alte multe; n-o sa le uitati nici voi; si-o sa va prind bine un pic de tihna ardeleneasca, o viata poate a little bit less on the run. Va aveti unul pe altul,asta-i marea realizare, jobul o sa vina cum nu te-astepti, plecarea din Bucuresti e-o despartire de ziduri, aglomeratie si praf si nimic altceva.Clopu' sus!

Yuki spunea...

multam mult la toti >:D<( ca asa se face dativul prin Sibiu):P

ionuca spunea...

Mie de un lucru imi pare rau: ca nu apucam sa ne vedem in Bucuresti inainte sa plecati, dar sigur o sa ne vedem cand o sa vizitam Sibiul :)

Eu n-am job si nu s-ar pune problema sa o las pe uRMa in urma, dar tot mi-ar fi f greu sa ma mut, chiar si intr-o alta parte a Bucurestiului. E normal sa iti vina sa plangi si sa te intrebi over and over again daca asta e decizia cea mai buna.

Dar ma bucur ca mergeti :) Ca ardeleanca bucurestenizata, tot mai misto mi se pare in Ardeal si parca mai carefree :)

Keep in touch!

Yuki spunea...

ionuca: it will be a pleasure to meet you in sibiu :)

Andre spunea...

No, asta e ultimul lucru care mă așteptam sa aflu in seara asta. Deci, unul la mana, orice schimbare de acest gen este o pierdere si e normal sa treci prin faze de bereavement. Pentru Alex ca are deja job e mai ușor chiar dacă ca iubeste Bucureștiul la nebunie :D
Doi la mana, tu ești tu si îți vei găsi ceva de lucru asa cum te știu.
Trei la mana, fântâna de la Universitate o sa fie mereu acolo, brighty si realdo trebuie sa o pazeasca pentru noi ;)
De restul curaj, succes si răbdare.

brightie spunea...

andre,

nu ne condamna pe viata la bucuresti ca te mananc! :))

Andre spunea...

Brighty

Da di she ai trimis chisica shea la londra si nu pi tine, ai? :P

Yuki spunea...

multam andre :)

morbo spunea...

hmm, va fi interesant de urmarit. pt ca unii dintre noi suntem de o vanitate exacerbata :)
ciao.