miercuri, 23 septembrie 2009

prin birou

pe principiul

"-cin' te manca, mielule
cin' te manca, mielule
-ma mananca oole"

va voi prezenta in continuare cateva cantecele de birou.

faptul ca munca la birou te innebuneste incet der sigur nu mai este un secret pentru nimeni. chiar saptamana trecuta am mintit cu nerusinare la testul pisicologic anual, dandu-mi astfel seama ca sunt poate putin mai dus cu pluta decat mi-ar placea sa recunosc.

in aceasta nebunie de birou exista mai multe stadii.
prima data incepi sa canti. ceva, un cantecel. oricare. il canti in gand, apoi il murmuri in surdina, doar pentru tine.
dupa care cresti incet volumul si observi ca ti se alatura si colegul din fata. iar apoi si cel din diagonala. e o veritabila acapela. sau cvartet de barbier. ce vreti.
dupa cateva zile (in unele cazuri saptamani) de asemenea experiente realizezi cu stupoare ca toti oamenii din birou canta in cor, fiecare facandu-si treaba.

acest fenomen are doua cauze pe cat de distincte, pe atat de neasemanatoare si fara legatura.
in primul rand, e o metoda de combatere a stresului. aceasta metoda se transforma incet intr-un comportament obsesiv-compulsiv de care constati ca nu mai poti scapa unu doi trei patru.
in al doilea rand s-a constatat inca din vremurile recoltelor de bumbac ca atunci cand pui oamenii in lanturi, ei canta. lanturile acestea psihologice in care suntem legati si care ne unesc sunt mai puternice decat orice lant metalic. ce poate fi mai frumos pentru un stapan decat sa i se ofere sclavi voluntari, acestia stiind ca nu exista alternativa. multumim societatii de consum, dar asta e o alta istorioara si nu face obiectul acestei prezentari succinte.

al doileaa stadiu este atunci cand mici obiecte inanimate capata pentru tine valoare de animale de companie - din acelasi motiv de stress relief. as aminti aici cazurile clasice ale cactusului grigore si ale lui max, stecherul buclucas.

presupun ca al treilea si cel din urma stadiu este cand vii cu un desert eagle punct cinci zero la serviciu si te apuci sa faci dreptate, tipand ca te numesti lorenzo lamas si ca "ati supt-o", whatever that means.
munca la birou e interesanta.

5 comentarii:

puisorul cufurit spunea...

Raman la ideea mea cu doctoratul si cu cei 18 mil jumate pe luna. :))

alex spunea...

doctor, da, dar in ce?

brightie spunea...

ce-i un desert eagle? :))

alex spunea...

:D big gun

Andre spunea...

La noi in birou e o varianta de la asta http://www.youtube.com/watch?v=6UX0p7uAW2s pe la secunda 47 si cum cineva are un nume care rimeaza cu Stacey, se porneste butonul cu 'her name is ... that's not my name' chiar si de mai multe ori pe zi. Evident este stupid dar cine a vorbit de desteptaciune.