marți, 7 septembrie 2010

si in sfarsit zeul netului s-a indurat

in doua saptamani se intampla multe si nimic, dar oarecum pe scurt si alandala ar fi:
-- ne-am mutat in garsoniera de inchiriat
-- n-am terminat de despachetat, am terminat spatiul in care sa despachetam prin urmare stam cu o parte din chestii in saci.
--ieri am spalat pt. prima oara aici dupa ceva peripetii cu masina de spalat; ne uscam budigaii in vazul lumii la uscatoria alocata celor 3 apartamente de pe palier.
-- Sibiul este un oras frumos, dar este totusi un oras de provincie.
-- painea din Sibiu este bestiala; mancam in disperare cu unt si gem; a, si branza e buna pe aici.
-- n-am vazut magazine cu ' produse din Sibiu' cum sunt prin pietele bucurestene :p
-- exista doua piete in Sibiu, cea mai apropiata de noi cam la un km, deci s-a cam terminat cu' ce manca azi' si trecem la ' ce mancam saptamana asta' avand in vedere ca facem shopping once a week.
-- datorita punctului anterior ne-am luat carut de cumparaturi cum au pensionarii.
-- oamenii nu se grabesc deloc pe aici, e tare debusolant.
-- am fost la festivalul medieval ( o sa puna alex poze) si la targul olarilor( tot alex pt. poze)
-- la geamul nostru au cuib si doi porumbei, iar cand ne-am mutat aveau si un pui, pe care alex l-a botezat ' gaina'. Dupa 4 zile puiul a disparut, iar parintii au inceput sa se giuguleasca cu foc.
-- dupa cum stiti ne-am luat cu porc de guinea. vestea noua e ca i-am dat forma de para ( da, ne indopam animalele) si ca a inceput sa chitaie cand ne vede ca mancam.
-- ne-am facut vize de flotant ( pentru care am stat 4 ore la politie la coada, iar politia ne-a tinut buletinele 3 saptamani!) care nu ne folosesc la mare lucru; de fapt nu ne folosesc la nimic, nici macar pentru abonament la biblioteca;in schimb le foloseste politistilor ca sa stie unde stam.

'gaina':

11 comentarii:

Anonim spunea...

poate este de provincie (deşi nu sunt cu totul de acord pentru că are un grad de autonomie ridicat faţă de capitală); în plus are vreo 2-3 evenimente (e.g. festivalul internaţional de teatru sau festivalul de jazz) care sunt cu câteva clase peste tentativele din capitală;

YukiAme spunea...

Anonim: sunt absolut de acord; de altfel, daca nu consideram din anumite puncte de vedere Sibiul ca fiind superior Bucurestiului nu ne-am fi mutat aici;
Este insa un oras de provincie prin prisma nivelului de trai: salariile sunt mult mai mici, sunt foarte multe second-hand-uri, putine non-stop-uri.Nici evenimentele culturale, concertele nu sunt atat de multe,dar asta poate fi si un avantaj, asa ai timp sa te bucuri mai mult de ele :)

puisorul cufurit spunea...

Welcome back! ;)

brightie spunea...

"n-am vazut magazine cu ' produse din Sibiu' cum sunt prin pietele bucurestene :p"

ARE YOU FUCKIN' KIDDING ME? :))))))
ce oameni, bre!

morbo spunea...

pai de provincie...e si de peste 10 ori mai mic decat bucurestiul, si marimea conteaza(provincie...uhh, ce termen frantuz...da, de provincia ardeal, care nu e aceeasi provincie cu cea unde e bucurestiul;) sau, suntem de provincie doar daca acceptam clujul ca si capitala provinciei noastre (ceea ce ne e greu, ca am fost si noi capitala. deci hai,co-capitala)si suntem de provincie cel mult fata de ei:)ar trebui ca la fel cum nu poti sa spui ca plovdiv din bulgaria e in provincie fata de bucuresti, asa sa nu poti spune ca sibiul e in provincie fata de bucuresti. am zis!:))
iar ca salarii, vai de romania, ca azi am vazut o statistica in care zicea ca jud.sibiu e pe locul 2 dupa bucuresti la salariul mediu. deci daca la noi sunt mult mai mici salariile decat la buc., cum o fi in alte parti...
non stopuri...da, si pe mine ma deranjeaza, pe vremuri erau mult mai multe, dar s-au inchis in prima jumatate a anilor 2000.

morbo spunea...

a, si aveam si noi paine ca la bucuresti. pana in '90 primavara :)

Anonim spunea...

da, morbo a adus bine în discuţie caracterul francez al ideii de provincie; ei sunt cei la care se face această diferenţă supărătoare; Hermannstadt ul a fost oraş german şi astea nu au prea fost provinciale; şi astăzi mai are Germania landuri şi oraşe libere...

yuki spunea...

andrei: danke
brightie: hugs and kisses, miss you, bre!

morbo si anonim: no, acuma eu nu m-am asteptat sa starnesc atata nemultumire, chiar nu voiam.ceea ce am spus sunt observatii la prima vedere, peste cateva luni o sa pot sa fac o comparatie mai clara si sincer, chiar nu stiu care oras o sa aiba mai multe plusuri. ( din punctul meu de vedere, bineinteles; dar atata vreme cat am luat decizia sa venim aici( si pentru mine nu a fost una usoara), cred ca e clar ca Sibiul e cu un cap in fata.

morbo spunea...

ee, mi-a venit si mie sa fac niste observatii, sa nu crezi acum ca am facut spume la gura. nu de data asta :) doar ca orgoliul de sibian e prea mare ca sa fie tinut ascuns.
in rest, poate si sa nu iasa sibiul pe primul loc la final, fiecare cu opinia si experientele lui.

Anonim spunea...

eu probabil sunt marcat de pe vremea când am afirmat despre o localitate că e provincială şi mi am primit săpuneala de rigoare de la mentorul meu

cosmacpan spunea...

Dragilor...dupa primii treizeci de ani cand o sa va intoarceti in Bucuresti (daca o sa va mai placa sa va intoarceti) o sa priviti siderati la toata vanzoleala si alergatura mashtilor de gaze (de la eshapamante si nu de la fasole) de colo colo...
deci daca "gaina" a plecat si a lasat apartamentul in totalitate alor batrani care inca se giugiulesc e clar ca trebe facut ceva...cat despre porcushorul indopat io zic sa nu va faceti planu cu Craciunul si Revelionul (am scapat de porc ca/l avem pe al nostru indopat ca pe curcani) si sa incepeti sa puneti cate un carnatz si un caltabosh prin coltzurile frigiderului ca nu se stie daca mai gasiti la vreme de cumpana (sau shpagat) dintre ani si sarbatoari)...si nu de alta dar au ai de pe acolo neshte salame se mezele si carnatzuri de nu sa seamana cu nicunele)...

ura, fetitza mea, copii are net...

(http://www.youtube.com/watch?v=oN1n0pcqYco)