duminică, 8 august 2010

iar sunt in dilema

tot legat de fotografie, evident. citesc pe blogul lu' domnu dinu lazar despre ultima sa revelatie in materie de fotografie romaneasca. iar apoi trag cu ochiul la fotografiile respectivei. dupa care ma trezesc confuz: sunt eu afon in ceea ce priveste arta fotografica? se prea poate. pozele in sine nu sunt rele, departe de mine sa spun asa ceva. pozele le puteti vedea aici, btw. 

as merge chiar atat de departe incat sa spun ca sunt mai bune decat ale mele, dar asta numai pentru ca imi recunosc limitele in materie de fotografie. pozele mele le gasiti aici, btw. 

ok. dar totusi, fotografiile alea nu mi se par stralucite. ok, sunt alb negru. ok, sunt blurry, sunt facute pana si cu pinhole, dar asta nu le face arta. poate ca le face interesante, dar in capul meu o poza tre sa transmita un mesaj. iar astea nu prea imi transmit. 

uitati aici un exemplu tot romanesc de executie fotografica excelenta. si fara pretentii. iar pentru fotografii cu poveste, tot romanesti, uite-aici

scriu chestia asta pentru ca iar mi se pare ca nu rezonez cu nimeni, si ca ce consider eu fotografie de calitate altii considera rahaturi si invers. aceeasi drama am suferit-o si cu literatura, iar acum incep sa-mi pun semne serioase de intrebare.

8 comentarii:

Andre spunea...

Pe Adrian si Vlad i-am descoperit prin bittera si sunt faini tare. Uneori mai pun pozele lor pe desktop la job si sunt intrebata in ce tara minunata sunt făcute. Pozele din primul link nu-mi plac, si asta nu pentru ca as fi biased ca te conic ci pur si simplu sunt doar pozici cu un apart bun si atata tot. Devi ce vroiam sa spun e ca frmusetea e in ochiul privitorului.

puisorul cufurit spunea...

Tot ce tine de arta, tine si de subiectivism. Sunt unii indivizi cocotati in varfurile ierarhiilor de opinie si emit judecati de valoare, dar asta nu inseamna ca au dreptate in mod automat. In ceea ce priveste literatura, sa nu uitam cati mari scriitori au avut dificultati in a-si publica marile opere, pe motiv ca nu le-ntelegea nimeni si editurile nu voiau sa riste cu publicarea lor. Am mari rezerve vizavi de critici.

alex spunea...

andre: pai normal ca prin bittera, ce, parca te uiti vreodata pe pozele mele... :P

andrei: hai in vama!!!

Andre spunea...

'conic' e de fapt de la 'cunosc', si nu ti alinta ca am pus si de la tine, aia cu mingea trasa in teapa cand s-au intors englezii ciufuliti de la campionatul mondial :D

PS. numarul de greseli de tiparire ii apartine telefonului stupid cu care navighez pe net si care schimba cuvintele dupa propria lui ortografie.

PS2. pe siteul celalt nu pot lasa comments ca la identitate imi apar numai cont google si open id, nu ai cum sa pui si optiunea cu 'nume' ca aici?

puisorul cufurit spunea...

alex: Dupa 20 august. Pana atunci sondez atmosfera bistriteana si aerul curat de munte cu un traseu de cateva zile. ;)

ionuca spunea...

Miah, mi se par foarte banale pozele tipei. Pe lomo.ro sunt poze muuuult mai misto facute pe film si nimeni nu-i ridica in slavi pe cei care le-au facut.

Evident, totul e subiectiv, cu asta sunt de-acord, dar parca uneori suntem prea subiectivi :)

cosmacpan spunea...

Apoi ce ne-am face fara dileme? viata ar fi uniforma, cenusie, inodora si fara de gustibus...
oricum mi-e imi pare bine sa te stiu cu aparatul la ochi si cu mana plina de cerneala...

AleCS spunea...

Nu stiu ce sa zic, dar ale tale imi plac mai mult...