luni, 22 iunie 2009

unii parinti sunt de-a dreptul cretini

Cum stateam frumos in metrou si-mi vedeam de cartea mea am auzit fara sa vreau o discutie intre doua doamne : una dintre ele avea copilul calsa a 7-a, cealalta era bucuroasa ca are copiii mari, la facultate. Anyway, discutia se invartea in jurul tezelor cu subiect unic si a adimiterii la liceu. Ambele se dadeau de ceasul mortii ca ce sunt tezele astea, ca admiterea la liceu e halucinanta, ai atatea optiuni ca poti sa ramai pe afara si cate si mai cate si ca mai bine era cu examen de admitere la liceu.
Ba tampitelor, cum naiba puteti crede ca mai bine va supunei copilul unui examen de admitere la liceu, la UN singur liceu , cand emotiile te termina, poate are o zi proasta, si dac-l pica, aia e, pa-pa liceu pana la anul, in loc sa castii ochii linistit intr-o foaie de optiuni, sa-ti evaluezi sansele si sa treci acolo cateva zeci de licee, ca tot intrii la unul.

Da, cu examen de admitere la liceu e mai bine, dar mai bine pentru licee si nivelul scolii ca si-ar selectiona elevii, nu s-ar mai copia pe rupte cum se face la tezele astea.

P.S aia cu copiii la facultate era foarte mandra ca l-a sfatuit pe al mai mic sa dea la o particulara daca tot vrea sa faca istoria, ca ce istorie sa faca el la stat.

7 comentarii:

puck spunea...

:))) da, exact asa sunt unii! tare faza cu istoria la stat.

puisorul cufurit spunea...

Ce vaci. La particulara sa se duca.

YukiAme spunea...

puck: eu am ramas masca la aia, credeam ca n-am aizit bine.
Puisorul: LOL :))

brightie spunea...

yuki,

io-s dintre parintii tampiti.
prefer sa invete un an pentru admitere, decat sa tremuri patru ani, de fiecare data cand ia o nota mica: ggg, sa vezi ca nu mai intra la liceu bun.
in plus, in felul asta e singurul care isi controleaza sansele, invata - parfait, nu - au revoir.
pe cand pe sistemul vechi putea fi dezavantajat sau aparent avantajat de o gramada de instante, adica profesori. par example: are o profa de muzica la scoala care n-o scos pe nimeni din 5-6-7 timp de patru ani, caci individa vrea sa fie toti pavaroti si mozarti. la istorie i s-au dat note pe caiet si referate (adica copy-paste). exemple pot continua, stii bine.
asta e nivelul lui? nici vorba. asta e nivelul mimetismului s-al pantomimei din invatamant.
trist.
deci da, sa-i rupa la examene.
macar acolo se cerne cat de cat graul de neghina.

YukiAme spunea...

mai brightyk, si tu si eu am dat admitere la liceu; e greu, sunt emotiile criminale, termina un copil de 14-15 ani, daca are o zi proasta ( n-a dormit bine, are indigestie, il doare capul, nu se poate concentra whatever) s-a terminat, o singura sansa si atat.
' parinti tamapti' se refera la alea doua din metriu care considerau ca e mai usor sa dea copilul examen la liceu decat sa completeze o foaie de optinui.

Eu sunt pro acest examen de admitere si ti-am spus de ce, si daca sunt si parinti ca tine care cred ca e mai bine cu el, cu atat mai bine, poate-l reintroduc.
profesorii de genul aleia de muzica sunt cretini.

miclowan spunea...

pe de alta parte la admitera dată la un singur liceu e mai uşor să ajungi la profesorii care corectează, efortul de "ungere" e mai mic,

YukiAme spunea...

nu se risca , riscul si efectele scandalului sunt uriase.