joi, 18 martie 2010

despre reclame

sunt unul din oamenii aia care fac parte din "publicul tinta". cu alte cuvinte, nu folosesc zilnic termeni de genul "advertising". nu ma intereseaza mecanismele din spatele unui spot publicitar, nu ma intereseaza procesul de fabricatie al economiei mondiale, ceea ce ma intereseaza e produsul finit. fireste, in acest caz produsul finit este de fapt mijlocul drumului, in sensul ca vezi reclama si apoi te duci si cumperi. dar aici vorbim despre reclame, asa ca reclama e produsul finit.

stim cu totii, cel putin asa imi place sa cred, macar o reclama amuzanta la bud light. dar n-am vazut ceva cu adevarat catchy in romania. era aia de la fulga, dar slabuta. mai era pateul antefrig, cu celebrul "comentezi" - dar tot nu se ridica la nivelul pretentiilor mele.

asta-mi place:




later edit:

doo primite pe mail, parodie la reclama cu crbl si sahul:


Eram în avion… mă plictiseam… Şi ghici cine se aşează lângă mine?… [Mutu frate] Mă gândesc cum să mă bag în seamă fără să par un fan disperat… şi-mi vine-n cap prenumele lui… Adi… il caut pe Facebook… îi recunosc poza, îi umblu pe profil. Şi văd ce-i place. Ghici ce? Cocaina frate… Ce fac.. Şoptesc ” Băi ce-ar merge o linie acuma” cât să mă audă. Băi şi scoate punga frate… facem 3 liniuţe… ne facem praf… Ne împrietenim şi pe Facebook…


Eram pe autostrada. Si ghici cine se aseaza in fata mea?[Politia frate] Ma gandesc eu ce sa fac sa scap de amenda. Vad numele agentului, il caut pe Facebook. Ii recunosc poza. Ii umblu pe profil. Si vad ce-i place .Ghici ce? MITA frate. Ce fac… Soptesc. “Bai ce-ar merge o spaga acuma” cat sa auda. Bai si mana grebla se facu’ mi-a luat toti banii. Ne imprietenin si pe Facebook.

5 comentarii:

cosmacpan spunea...

nu mai cauta pe facebook ca nu se stie ce mai iese...

cosmacpan spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=_9lfdx-h6u0

puisorul cufurit spunea...

Au o campanie buna baietii de la Vodafone.

Andre spunea...

Mie imi place seria cu moaimele de la orange, asta nu mie se pare asa haioasa insa. O reclama din 'tinerete' si de care inca imi aduminte e aia cu 'te-am prins vrajitoareo' ;))

alex spunea...

cosmac: n-am cautat eu, mi-au trimis altii

puisoru: unele-s faine, altele slabe rau. fluctueste ca-n viata :))

andre: mi-aduc aminte replica, dar nu mai stiu la ce era reclama :(