joi, 29 iulie 2010

filme

eu si sotia mea avem multe chestii in comun, dar filmele pe care le preferam nu se regasesc printre acele chestii. de aceea nici nu prea ne uitam la filme acasa, decat daca gasim vreo comedie de dragoste despre liceeni - sau beverly hills...

in tot cazul, avand in vedere ca vine concediul si pe la birou nimeni nu mai munceste, ieri si azi m-am uitat la seria "blade" - cu vampirul smecher care omoara alti vampiri. si chiar mi-au placut filmele astea, au fost faine. cred ca o sa incerc sa vad si underworld, trebuie sa-l tai de pe lista.

nu stiu daca voi gasi exact fragmentul preferat, e din blade trinity si nu are nimic horror, momentan nu-mi mai merge youtube-ul, in tot cazul e partea aia cand drake (primul vampir, fiinta perfecta) o intreaba pe fetita daca nu vrea sa ramana copil pentru totdeauna, daca ar vrea sa accepte acest cadou, iar ea ii raspunde senin pe o voce timida "my friends are coming to kill you" - e geniala faza.

luni, 26 iulie 2010

uite, baby, pentru tine :)

ocazii speciale

azi se fac 3 saptamani de cand n-am mai fumat,

nici macar nu-mi propusesem sa ma las, s-a intamplat pur si simplu,
ma simt cu siguranta mai in forma si mai plin de viata,
n-am simtit decat o foarte vaga nevoie de a fuma, in primele zile,

ma gandeam ca ar trebui sa spun ceva pentru a celebra evenimentul, dar nu ma pot gandi la nimic,

multe schimbari in ultima vreme, ma simt ca si cum as da tarcoale unei singularitati de genul gaurii negre, aproape trecut de orizontul evenimentelor, gata-gata de alt univers,

deci daca n-am mai dat semne de viata, scuze,

ne vedem pe partea cealalta.

raza schwarzschild: 2MG/c^2 adica 2 ori masa gaurii negre (sau a stelei initiale) ori acceleratia gravitationala, totul impartit la viteza luminii la patrat.

cu alte cuvinte, daca planeta noastra s-ar putea transforma intr-o gaura neagra, avand in vedere cat cantareste (adica 6 000 000 000 000 000 000 000 000 Kg) respectiva gaura neagra ar avea diametrul de aproape 18 milimetri (adica sub 2 centimetri).
neat, huh?

vineri, 23 iulie 2010

joi, 22 iulie 2010

echipamente de transport

cand mi-am luat prima data aparat foto, adica acum vreo 3 ani - unul din ala de buzunar - am simtit repejor nevoia de a-l tine in ceva - o husa, geanta, whatever, ca sa nu mi-l ploua ploaia si sa nu mi-l bata vantul si sa nu mi-l arda soarele. motiv pentru care am luat o gentuta samsonite care costa cat jumatate din aparat - wtf??

cu doi ani si ceva in urma, la primul dslr, am simtit iar aceasta nevoie - chiar mai pregnant as putea spune. fuga la f64, cumparat un rucsacel tamrac - numai bun pentru d40 cu 18-55 de kit.

cu timpul, in acel rucsac au mai intrat: 50mm fix, teleconvertor (piece of junk), lentile macro (almost junk), inele macro (brilliant equipment), 18-105mm (fine choice for the holidays), filtre de diverse naturi si utilitati, blitz sb600 (some of the best money ever spent), mini-trepied trek tech (foarte stabil), kit-ul wireless de la blitz, plus tot ce-i trebuie unui fotograf amator: briceag, banda izolir, coli, carduri de memorie, acumulatori de toate felurile, telecomanda, chargere, diverse servete etc.

de ceva vreme am constatat ca nu ma mai tragea inima sa fac poze, mai ales ca ar fi trebuit sa car toata sandramaua cu mine pentru a fi tot timpul pregatit - ceea ce e in principiu o idee buna, dar e mai mult o stare de spirit decat ideea de a cara zilnic 30+ Kg de sticla "pentru orice eventualitate". exagerez, fireste, eu nu am 30Kg de sticla, dar sunt convins ca un fotograf profesionist are mult mai multe.
asadar, am aderat la principiul "less is more" si am optat pentru varianta minimala tot de la tamrac, in care am loc fix pentru d60 (d40-ul l-am facut tandari dupa 6 luni) cu 50mm fix si un acumulator de rezerva. iar acum ma bucur de faptul ca pot merge cu aparatul dupa mine, cu mainile in buzunar si fara rucsacul de 7 kile in spate. iar 50mm cu focalizare manuala ma asigura ca n-are rost sa declansez ca cretinul (cacofonie necesara) de sute de ori in speranta unei imagini bune, ci ca ma voi gandi o data inainte de a-l scoate, inca o data dupa ce-l pun la ochi, si inca de 5 ori cat ma plimb in fata si in spate, la stanga si la dreapta pentru a incadra, apoi focalizez si intr-un final declansez. deci, teoretic, ar trebui sa am rezultate mai bune. sau la fel de proaste, dar mult mai rare. un pas in fata, oricum ai privi :)

miercuri, 21 iulie 2010

marți, 20 iulie 2010

luni, 19 iulie 2010

pasta de peste cu poze facute de mine







2 conserve cu ton in suc propriu sau apa
8 sporti afumati
2 galbenusuri de ou care trebuiau sa fie fierte moi, dar au iesit tari
zeama de la peste
zeama de la o lamaie
o lingura ulei de masline
niste piper
un blender sau un robot de bucatarie


probabil ca ati observat sau probabil ca nu ati observat ca pozele de la manacurile mele arata foarte bine; asta pentru ca sunt facute de dear husband care in timpul liber se ocupa cu fotografie la nivel amator profesionist. dar azi dear husband era la serviciu asa ca m-am hotarat sa-mi pozeze singura mancarea. Imi cer scuze pentru calitatea pozeleor, but belive it or not, i did my best :D
( am folosit un nikon d60 cu un obiectiv de 50 mm cu focus manual--pe care obviously n-am stiut sa-l folosesc :P)

Executia in pasi:

1. am pus ouale la fiert.
2. am bagat o masina de budigai la spalat.
3. am deschis conservele de ton si am scurs zeama intr-un castronel
4. am decapitat si decozificat sprotii.
5. m-am dus sa inchid geamurile pentru ca incepuse ploaia aia naspa cu vand si grindina
6. am verificat masina, era tot in baie.
7. am stins focul la oua
8. am curatat ouale si am observat ca le-am fiert prea mult.
9. am pus in blender tonul, sprotii bucatiti, zeama de la jumatate de lamaie, de fapt toate ingredinetele si am blenduit cu spor pana a rezultat o pasta, adaugand din cand in cand zeama din peste ca sa omogenizez.
10. am pus pasta intr-un castron si a venit zuma s-o miroasa.
11. a venit dear husband acasa si a mancat-o cu paine prajita. a spus ca-i foarte buna :)
12. am scos pozele si am observat ca am facut vreo doua cu capacelul pus la obiectiv.
13. dupa ce termin de scris asta ma duc sa pun budigaii la uscat.

enjoy :)

sâmbătă, 17 iulie 2010

recomandare

Dilemateca de iulie, nr 50.
Doua articole absolut superbe si captivante.
Primul " Pisicile prozei romanesti contemporane" de Anca Gatin care nu trebuie sa ii scape nicunui 'matzofil'( expresia ii aparine unui drag prieten), dar nu numai. Caci daca ai citit ' Zilele regelui' sau ' Teodosie cel Mic' n-ai cum sa ignori personajul pisicesc si sa-l consideri doar un pet.

Al doilea " Cine citeste si lasa" de Alina Purcaru despre anticariatele intocmite ad-hoc in India, prin baruri si agentii de calatorie si restaurante si pe de miri unde din cartile lasate de backpack tourists ale caror rucsace ( e neutru) au dat pe-afara de matasuri si alte nimicuri mai utile pana au impins cartile pe-o margine de banca si le-au uitat acolo. Daca vrei sa afli ce citeste mapamondul, this is one way.

miercuri, 14 iulie 2010

aici era altceva

pentru cei care au prins, aici era o melodie. daca n-ati prins-o, ghinion, o sa trebuiasca s-o cautati pe youtube. succese!

se pare ca din cand in cand se intampla lucruri. chestia asta e cel putin. pai si blogul? da.

marți, 13 iulie 2010

luni, 12 iulie 2010

pisica imi roade cursurile.

duminică, 4 iulie 2010

o surpriza placuta

de obicei cand duc aparatul la ochi am o idee destul de buna despre cum vreau sa arate produsul final, adica fotografia. din cand in cand insa, mi se intampla sa vad ceva intr-o lumina faina si sa duc aparatul la ochi instinctiv, iar apoi sa apas pe declansator uitand sa verific setarile. din fericire, traind in era digitala, am ocazia sa-mi corectez greseala instantaneu si sa repet fotografia.

cateodata insa se mai intampla si accidente fericite.

eram ieri la humanitas pe victoriei (nu-mi vine sa cred ca a trecut mai bine de un an de cand am fost acolo ultima data) si mi-au atras atentia rafturile de langa casa. roxi se uita la niste vederi sau ceva, eu am dat o tura iar apoi m-am intors la rafturi. iar apoi am tras fotografia de mai jos. personal, rezultatul m-a surprins placut. nu ma asteptam sa-mi iasa chiar asa faina :D

vineri, 2 iulie 2010

back to meat

on and off

i had a couple of slices of smoked ham last week and on Monday i ate some fried chicken.